T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KIRIKKALE / KESKİN - İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Konum itibariyle okulumuz Kırıkkale ili Keskin ilçesindedir. Keskin ilçemiz, Denek Dağı´nın 5 kilometre güneyinde At Tepesi ve Kartal Tepesi´nin yamaçlarında kurulmuştur. Kırıkkale İlinin güneyinde, Ankara´ ya 100 kilometre mesafededir. Kırıkkale´ ye 27 km. uzaklıkta olup,  Kırıkkale-Kayseri Devlet yolu üzerindedir.

 

 

Okulumuz eğitim-öğretime 1989 yılında T.C Sağlık Bakanlığına ait lojmanlarda, hemşirelik ve sağlık memurluğu bölümleriyle başlamıştır.1990 yılında Kırşehir yolu üzerinde bulunan Meslek Yüksek Okulu binasında devam eden eğitim öğretim, 1999 yılına kadar burada sürmüştür. 1999-2001 yılları arasında Keskin Lisesi binası Keskin Lisesi'yle ortak kullanılmıştır. Okulumuz eğitim öğretim için  2001-2015 yılları arasında Keskin eski devlet hastanesi binasını kullanmıştır. 2015-2017 yılları arasında okul binasının yetersizliğinden dolayı kurumumuz, ilçemizde bulunan eski Doğan Gürbüztürk Anadolu Lisesi binasında eğitim vermiştir. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulumuza tahsis edilmiş olan yeni yapılan okul binamızda eğitim-öğretim halen devam etmektedir.

 

Eğitim - öğretim için,  alanında yeterli uzman kadroya sahip olan okulumuzda; 16 Kültür, 10 Sağlık Alanı olmak üzere 26  öğretmen, 4 idareci ,6 yardımcı hizmet personeli ve  toplamda 326 öğrenci bulunmaktadır. Kurumumuzda 12 derslik, 14 şube, 1 Alan ve 3 dal bulunmaktadır. Alanımız Sağlık Hizmetleri alanı, dallarımız ise Hemşire Yardımcığı, Ebe Yardımcılığı ve Sağlık Bakım Teknisyenliğidir. Okulumuzda ortak olarak kullanılan 1 adet alan laboratuarı, kantin, konferans salonu, spor salonu ve bahçe kısmında çeşitli  spor alanları mevcuttur. Yeni Alan ve Dal yapılanmasıyla birlikte, okulumuzdan mezun olan  öğrenciler Hemşire Yardımcısı, Ebe Yardımcısı ve Sağlık Bakım Teknisyeni gibi unvanlar ile iş hayatına atılmaktadır.

 

Öğrenci profilimiz,  adrese dayalı ve merkezi yerleştirme sınavı ile yerleşen, başarılı, sosyo-ekonomik durumları zayıf/orta seviyede olan öğrencilerden oluşmaktadır. Öğrencilerimizin %67'si Kırıkkale ilinden,  % 13'lük kısmı Keskin ilçesinde bulunan Anadolu Lisesine bağlı kız pansiyonunda ve imam Hatip Lisesi Erkek pansiyonunda  kalmakta veya köylerden taşımalı gelmekte, %20'si ise keskin ilçesinde ikamet etmektedir. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında yapılan risk analiz ve rehberlik tanıma çalışmalarına göre, öğrencilerimizin %37´sinin gelir düzeylerinin çok düşük, %43´ünün gelir düzeylerinin orta düzeyde olduğu,  % 12´sinin ise anne ve babalarının boşandıkları ya da vefat ettikleri tespit edilmiştir. 

 

          Okulumuzun sportif ve sosyal-kültürel alanlarda başarıları bulunmaktadır. Öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından, ilçemizde diğer okullara ve topluma yönelik gönüllü sağlık hizmetleri verilmektedir. 12.sınıf öğrencilerimiz il ve ilçemizin birçok sağlık kuruluşlarında başarılı staj çalışmaları yapmaktadır. Okulumuz öğrencileri, staj yaptığı kurumlar tarafından, başarı, uyum, beceri gibi konularda birçok başarı belgesi ile ödüllendirilmiştir. Kırıkkale'de staj ve beceri eğitimleri çerçevesinde okulumuz örnek olarak gösterilmektedir.

 

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı performans değerlendirme raporuna göre, okulumuz mesleki eğitim okulları arasında eğitim öğretim ortam ve altyapısı kategorisinde 1. olmuştur. 

 

Kurumumuzun Erasmus ve Tübitak, eTwinning vb. alanlarda proje başvuruları olmuştur. Okulumuzda birçok proje aktif olarak yürütülmektedir. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında TÜBİTAK 4006 bilim fuarları başvurumuz kabul edilmiş olup 2019 Mayıs ayında 26 proje ile projeler sergilenecektir.

 

2018 Eylül ayında Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen "Eğitimde Yeni Vizyon Kırıkkale" proje çalıştayına okulumuzdan 1 öğretmen katılarak projeye destek vermişlerdir.

 

Okulumuzun 2012 yılı Initial Vocational Training ("IVT") Avrupa Birliği projeleri kapsamında hazırlanan ve hareketliliği gerçekleşmiş Kardiyovasküler Sistem Acillerinde Yetişkinlere Yönelik Yaşam Desteği Ve Defibrilatör Kullanımı isminde bir projesi başarı ile uygulanarak netilecelendirilmiştir.

 

Ayrıca 2017 yılında 2017-1-TR01-KA102-042739 sözleşme numaralı Yeni Doğan Sağlığı ve Bakım Hizmetleri isimli Erasmus projemiz Ulusal Ajans tarafından kabul edilmiş ve proje faaliyetleri zamanında, etkin bir şekilde 01 Kasım 2017-30 Kasım 2019 tarihleri arasında uygulanmıştır. Proje kapsamında 18 öğrenci ve 2 öğretmenimiz Macaristan´ın Budapeşte şehrinde 15 Nisan-05 Mayıs 2018 tarihlerinde Yenidoğan alanında staj ve eğitim almışlardır. Bu proje başarı ile uygulanmış ve öğrencilerimize büyük katkı sağlamıştır. Projeye katılan öğrencilerimizle yapılan görüşmelerimizde, öğrencilerimiz, projede uygulanan eğitim ve beceri etkinlikleri eğitim hayatlarında kullandıklarını, projenin kendilerine değer kattığını, böyle projelerin sıklıkla uygulanması gerektiğini belirtmişlerdir.

 

Kurumumuz vizyonu; çağdaş, yenilikleri yakından izleyen, kendini sürekli geliştiren, öğrenen, öğreten, araştıran, teknolojiyle barışık, hobileri olan, estetik beğenileri gelişmiş, ben değil biz olma felsefesine inanmış, vatanını milletini seven bireyler topluluğu meydana getirmektir. Misyonumuz, Türk Milli Eğitim´inin amaçları doğrultusunda çağdaş yeniliklere açık, Milli ve manevi değerleri önemseyen, gayretli, kararlı, üretken, geleceğe güvenle bakan, paylaşan nesillerin yetişmesine önderlik eden, insana, topluma ve doğaya hazırlamayı hedefleyen bir kurumdur.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.02.2019 - Güncelleme: 30.11.2022 14:58 - Görüntülenme: 1079
  Beğen | 3  kişi beğendi